11.09.2023r. – poniedziałek
Śniadanie – 8:30
Kawa na mleku, chleb pszenno–żytni, masło, szynka drobiowa papryka czerwona.
Drugie śniadanie – 10:00
Gruszka.
Obiad – I I danie – 12:00
Racuchy drożdżowe z jabłkami (alergeny: pszenica, mleko, jaja). Kompot z wiśni i czarnej porzeczki.
Zupa – 14:00
Zupa ogórkowa z natką (alergeny: seler, mleko).
12.09.2023r. – wtorek
Śniadanie
Kawa na mleku, chleb pszenno–żytni, masło, jajko, gotowane, pomidor, szczypior.
Drugie śniadanie
Śliwki.
Obiad – II dnie
Gulasz drobiowy (alergeny: pszenica, seler), buraczki z jabłkiem, puree ziemniaczane z jogurtem naturalnym. Woda z miętą.
Zupa
Zupa z zielonego groszku (alergeny: mleko, seler).
13.09.2023r. – środa
Śniadanie
Kakao na mleku, chleb graham (alergeny: pszenica, jęczmień, żyto), masło, twaróg z rzodkiewką i szczypiorem.
Drugie śniadanie
Budyń na mleku z musem owocowym.
Obiad – II danie
Kotlet mielony (alergeny: pszenica, jaja), marchewka z groszkiem, ziemniaki. Kompot
z wiśni i czarnej porzeczki.
Zupa
Zupa ryżowa z natką (alergeny: seler).
14.09.2023r. – czwartek
Śniadanie
Kawa na mleku, chleb pszenno–żytni, masło, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorem (alergeny: ryba).
Drugie śniadanie
Twarożek z owocami.
Obiad – II danie
Gulasz z szynki (alergeny: pszenica, seler), ziemniaki, ogórek kiszony. Kompot z wiśni i czarnej porzeczki.
Zupa
Zupa jarzynowa z natką (alergeny: mleko, seler).
15.09.2023r. – piątek
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku, kawiorka pszenna, masło, ser żółty, rzodkiewka.
Drugie śniadanie
Arbuz.
Obiad – II danie
Kotlety rybne (alergeny: ryba, pszenica, jaja), surówka z kiszonej kapusty z marchewką, puree ziemniaczane z jogurtem naturalnym. Woda. ziemniaki. Kompot z czarnej porzeczki.
Zupa
Zupa ziemniaczana z natką (alergeny: seler).
18.09.2023r. – poniedziałek
Śniadanie
Kawa na mleku, chleb pszenno–żytni, masło, serdelki cielęce na gorąco, keczup.
Drugie śniadanie
Jabłko.
Obiad – II danie
Makaron z serem i polewą jogurtowo-owocową (alergeny: pszenica, jaja, mleko). Woda z miętą.
Zupa
Żurek z natką(alergeny: seler, pszenica, żyto).
19.09.2023r. – wtorek
Śniadanie
Kawa na mleku, chleb słonecznikowy (alergeny: żyto pszenica, jęczmień), masło,
pasta jajeczna z awokado.
Drugie śniadanie
Kasza manna z musem owocowym (alergeny:pszenica)
Obiad – II danie
Pulpety drobiowe w sosie (alergeny: pszenica, jaja, seler), fasolka szparagowa z masłem, ziemniaki. Kompot z wiśni i czarnej porzeczki
Zupa
Zupa pomidorowa z makaronem (alergeny: jaja, pszenica, mleko, seler).
20.09.2023r. – środa
Śniadanie
Kakao na mleku, rogalik maślany (alergeny: pszenica, jaja), masło, twarożek z truskawkami.
Drugie śniadanie
Marchewka.
Obiad – II danie
Kotlet schabowy (alergeny: pszenica, jaja), mizeria z jogurtem naturalnym, ziemniaki. Woda z cytryną.
Zupa
Krupnik jęczmienny z natką (alergeny: seler, jęczmień).
21.09.2023r. – czwartek
Śniadanie
Kawa na mleku, chleb pszenno–żytni, masło, pasztet drobiowy, ogórek świeży.
Drugie śniadanie
Jogurt naturalny z owocami, chrupki kukurydziane.
Obiad – II danie
Gulasz z fileta drobiowego z cukinią, papryką, brokułem, marchewką, pomidorami, kasza jęczmienna. Kompot z czarnej porzeczki.
Zupa
Zupa wiejska z zacierką (alergeny: jaja, pszenica, seler).
22.09.2023r. – piątek
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku, chleb graham (alergeny: pszenica, jęczmień, żyto), masło,
ser żółty, pomidor.
Drugie śniadanie
Banan.
Obiad – II danie
Kotlety rybne (alergeny: ryba, pszenica, jaja), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem z jogurtem naturalnym, ziemniaki. Woda z cytryną.
Zupa
Zupa kalafiorowa z natką (alergeny: seler, mleko).
Woda mineralna dostępna dla dzieci bez ograniczeń .
W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011 z odniesieniem do nazwy substancji lub produktu wymienionego w załączniku II.
Dokładny wykaz wszystkich składników posiłków i użytych produktów znajduje się w katalogu dostępnym dla rodziców.
ALERGENY
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy, migdały
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin
14. Mięczaki